fbpx
Jauh perjalanan luas permandangan, begitulah Produk Abang Strawberry melebarkan sayap hingga ke negeri yang terkenal dengan keenakakan kebabnya, Turki. Mengikuti Expo “World Halal Summit 2018” di Istanbul Turki, Produk Abang Strawberry mendapat pendedahan yang memberangsangkan. Ia juga adalah sebagai salah satu alternative pihak YBS Agro Premiere menapak serta mencari ruang dan peluang untuk menembusi pasaran luar negara. Membawa nama Abang Strawberry dan menjadi salah satu produk Halal dari Malaysia cukup memberi inspirasi serta suntikan semangat untuk terus maju didalam bidang ini.

“World Halal Summit” dan “6th Organization of Islamic Cooperation (OIC) Halal Expo” dianjurkan oleh “Discover Event” dengan kerjasama “The Islamic Centre for Development of Trade (ICDT)”, “The standards and Metrology Institute for Islamic Countries (SMIIC) disokong oleh Kementerian Ekonomi Turki, selain itu Kementerian Turki dan Institusi yang berkait dibawah naungan Presiden Republik Turki Mr Recep Tayyip Erdogan. Expo World Halal Summit yang berlangsung pada 29 November 2018 – 2 Dis 2018 adalah acara halal yang terbesar didunia bertujuan untuk meningkatkan kesedaran mengenai Halal dari serata dunia. Acara ini juga turut membincangkan isu penting oleh pakar-pakar berkaitan Halal secara lebih terperinci. Acara ini disertai oleh wakil dari peringkat tertinggi, pakar-pakar Islam, peniaga delegasi lebih dari 80 buah negara, bertujuan untuk menyediakan perkhidmatan dan produk Halal kepada negara Islam dan bukan Islam. Dengan membawa bersama pakar-pakar dari negara Islam, ia bertujuan untuk menyumbang kepada penyeragaman pensijilan Halal di seluruh dunia.

Di, 6th OIC Halal Expo, Abang Starwberry berpeluang bertemu lebih 500 pembeli professional dari negara Turki, Timur Tengah, Eropah Barat, Balkan dan Afrika. Dengan penglibatan berbagai-bagai pakar dan deligasi dari setiap negara, ia mampu untuk menambah “trade share” didalam sector Halal dengan mempamer perkhidmatan perniagaan, produk Halal di Expo terbesar ini.

 

Businessmen, companies, and stakeholders excitedly count down as Halal Summit 2018 & the 6th OIC Halal Expo is getting closer. Being organized under the Auspices of the Presidency of Turkey in cooperation with Standards and Metrology Institute for the Islamic Countries (SMIIC) and Islamic Centre for Development of Trade (ICDT), the event will be held at Eurasia Show and Art Center in Istanbul Turkey between the 29th of November – 02nd December 2018.

 

Maklumat lanjut tentang OIC Halal Expo 2018 boleh klik sini 1 atau klik sini 2